REFLECT. REACT. PLAY.

REFLECT. REACT. PLAY. este un proiect de teatru educațional inițiat de Asociația Art Media Events Studio, prin care se propune susținerea creației artistice contemporane în domeniul teatrului, explorarea unor noi forme de exprimare teatrală, cu potențial generator de inițiative civice în rândul publicului tânăr, accesarea unor perspective și idei creative asupra orașului și comunității.

Proiectul s-a desfășurat în Sinaia, București și mediul online, având 3 etape de implementare:

Prima etapă a reprezentat analiza unor discursuri ale unor personalități publice precum Greta Thunberg, Barack Obama, Martin Luther King, Charlie Chaplin (The Great Dictator), având ca temă principală relația tinerilor (15-18 ani) cu problematici ce vizează mediul social urban, afectat de criza climatică, discrepantele sociale în relație cu natura și mediu.

A doua etapă a fost constituită din crearea unor discursuri de către elevii Colegiului “Mihail Cantacuzino” Sinaia, selectați în urma întâlnirilor cu echipa artistică. Aceste discursuri, dezvoltate într-un format laborator 1-1 (artist-elev), pornesc de la probleme identificate la nivel individual și colectiv (bullying, discriminare socială, etnică și de gen) și aduc în atenție modul în care aceste probleme au fost potențate de factorul pandemic și amploarea pe care o pot căpăta în contextul crizei climatice.

A treia etapă constă în reprezentarea acestor discursuri în format video, care vor conține diferite imagini din planul urban local și domestic/personal, și introducerea acestora in mediul digital, web și social media. 

VIDEO

AUDIO

TEXT

REFLECT.REACT.PLAY – text

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, în cadrul Programului ACCES 2021.

Producție: Art Media Events Studio

Co-producție: WASP Studios

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă

Link către postarea anterioară.