Festivalul TheatrEscape

Teatrul care combate confruntările tinerilor:
Bodyshaming.Anxietate.Cyberbullying

Festivalul TheatrEscape va avea loc la Brașov între 1 – 4 noiembrie și include:

☑ spectacole de teatru prezentate pentru prima dată în Brașov;
☑ sesiuni de Q&A;
☑ masterclass-uri ;

—————————————-
???????:

☑1 noiembrie, 19:00 – COPII RĂI

Durata: 1h, vârsta recomandată: 8+

Text: Mihaela Michailov * Regia: Alex Mihăescu * Distribuție: Katia Pascariu și Jak Neumann * Mișcarea scenică: Farid Fairuz * Muzică: Jak Neumann

Producător: Asociația Culturală ADO

„Copii Răi” vorbește despre violență și supunere. Despre imaginația care se pedepsește pentru că îndrăznește să se exprime. Despre reguli și excese care pun la colț libertatea copiilor. Copii răi este un spectacol despre sistemul de educație din România, despre formele de violență care transformă o pedeapsă aparent banală într-o amenințare colectivă, despre relațiile de putere copii‑profesori‑părinți.

„O fetiță de 11 ani nu stă „cuminte în banca ei”. Învârte elastice în timpul orelor. Se joacă de‑a copilul liber. Visează girafe. E mutată de la o școală la alta pentru că nu se încadrează în sistem. Nu e un copil lider. Nu e un copil productiv. În timpul orei de istorie, profesoara o pedepsește. Apoi colegii devin violenți cu ea. Apoi ea tace. Apoi ea nu mai vrea nimic. Mâine o să meargă la o școală nouă. Dar în ce școală este lăsată să fie ceea ce e – un copil nedresat?”

—————————————-

☑2 noiembrie, 19:00 – LIMITE

Spectacol urmat de Q&A și un Masterclass cu Mihaela Michailov & Radu Apostol

Durata: 1h 15min, vârsta recomandată: 14+

Text: Mihaela Michailov & Radu Apostol * Regia: Radu Apostol * Versurile: Bobi Dumitraș *Muzica: Alex Bălă * Scenografia: Gabi Albu* Video: Elena Găgeanu * Distribuția: Mihaela Rădescu

Producător: Centrul de Teatru Educațional Replika (București)

„Limite”, în regia lui Radu Apostol și radiografiază realitatea educațională cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii și părinți. Spectacolul pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite. „Limite” vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.

—————————————-

☑ 3 noiembrie, 19:00 – Gen.snowflake++
Coordonator: Bobi Pricop * Regizor: Mihai Gligan * Distribuție: Ioan Crișan, Eduard Crucianu, Andrei Pleșa, Leonard Chionac, Maria Pandrea, Codruța Bonta, Nicola Zaharia, Petra Panait, Demetra Vasiliu.
Producător: Asociația AMES – Art Media Events Studio

„gen.snowflake++” este un colaj de scene care ilustrează tematici actuale: body shaming, anxietate, dependența financiară de părinți, identitate online sau inadaptarea socială. Pornind de la experiențele actorilor, spectacolul are valențe autobiografice și autoreferențiale, într-o estetică a simplității și a onestității. „gen. snowflake” caută să chestioneze etichetarea ironică a generației Z ca „fulgi de zăpadă”. Spectacolul s-a realizat după un text dramaturgic co-creat alături de participanții atelierului de dramaturgie dedicat.

—————————————-

☑ 4 noiembrie, 19:00 – #ACEDESIGURANȚĂ


Regia: Bobi Pricop * Dramaturgia: Ionuț Sociu * Scenografia: Oana Micu * Muzica și coregrafia: Eduard Gabia * Imagine și montaj: Iustin Șurpănelu * Cu: Alexandra Francu, Jacqueline-Alessia Crăciun, Raluca Tender, Adrian Săpăceanu, Andrei Sava, Cristian Corbu, Matei Stăncuța
Actor: Costi Apostol
Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe

“#acedesiguranță” este un spectacol instalație despre adolescență și (supra)viețuire, în regia lui Bobi Pricop. #acedesiguranță își propune să sondeze mai multe teme relevante pentru lumea tinerilor din România de azi: anxietate, identitate, autocunoaștere, educație, relații, vulnerabilitate, izolare. Pe lângă relevanța socială, un astfel de demers permite și explorarea unor mijloace teatrale inedite, care îmbină storytelling-ul cu dimensiunea performativă a TikTok-ului. Miza e cu atât mai importantă în condițiile în care TikTok modifică gradual (o parte) din lumea în care trăim, lucru care s-a văzut deja odată cu izbucnirea pandemiei. Adaptându-se la noile tehnologii, teatrul poate să oglindească și să filtreze aceste transformări.

Co-producție: Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova,Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul de Nord Satu Mare.
—————————————-

? TheatrEscape este organizat de Asociația AMES – Art Media Events Studio și este un concentrat de inițiative educative de teatru. Scopul festivalului urmărește implicarea directă a tinerilor din Brașov în procese creative ce dezbat preocupările și tematicile de actualitate pentru ei, invitând totodată publicul larg să reflecte asupra inițiativelor de sprijin și dialog colectiv.
Mai multe informații despre organizator, festival și reprezentații: www.artmediaevents.com.
________________________________

Proiect finanțat de Municipiul Brașov.

Parteneri strategici: Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Litere- Universitatea Transilvania din Brașov, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Liceul Vocațional de Arte Plastice “Hans Mattis-Teutsch”

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă, Revista Golan, Empower Art&Artists, Ziarul Metropolis, Happ.ro.

APEL DESCHIS – Lockout Stereotypes

dedicat artistelor vizuale cu abordări multidisciplinare (foto | video | sunet | text)

TERMEN PRELUNGIT: 17.02.2023

Termen limită de aplicare: 07.02.2023

Prezentare succintă:

Asociația Art Media Events Studio invită artistele vizuale, a căror practică include abordări multidisciplinare, să trimită propuneri de lucrări/ intervenții artistice pentru expoziția de grup din cadrul proiectului ”Lockout Stereotypes”, realizat în cooperare cu Asociația 4Culture (București) și Fundația Fiksdal Dans (Oslo).

Temele vizate în cadrul expoziției urmăresc: discriminarea persoanelor / comunităților de etnie romă din România, inclusiv în ceea ce privește oportunitățile de angajare, discriminarea și marginalizarea femeilor rome, stereotipuri și prejudecăți în spațiul românesc față de fetele și femeile de etnie romă.

Eligibilitate:

Participarea este deschisă tuturor artistelor rezidente în România sau Norvegia, indiferent de vârstă, sex, naționalitate, care lucrează în orice mediu artistic contemporan. Expoziția va fi prezentată la Ploiești și București în primăvara lui 2023, având prevăzută și o versiune digitală adaptată mediului educațional din școlile partenere din Ploiești

 • disponibilitate în perioada martie-mai 2023 pentru participarea la o serie de tururi ghidate ale expoziției și la o dezbatere tematică
 • în cazul artistelor străine este important ca acestea să vorbească fluent limba engleză
 • sunt puternic încurajate candidaturile artistelor care provin din rândul minorităților, cu/sau fără experiență profesională, dar care prezintă un interes în cadrul artistic contemporan

Înscrieri:

Pentru a participa la selecție, candidatele trebuie să furnizeze următoarele documente:

 • CV (în limba română sau engleză);
 • o scurtă prezentare a conceptului artistic pe care îl propun spre a fi dezvoltat în cadrul proiectului, inclusiv detalii tehnice (dacă este cazul);
 • portofoliu complet / alte materiale relevante aplicației (format A4, PDF, nu mai mult de 10 Mb; lucrări video sau documentație în format AVI, WMV sau QuickTime de până la 500 mb în total). Vă rugăm să furnizați un link pentru descărcare utilizând servicii de transfer gratuite precum Dropbox.com sau Wetransfer.com.

Materialele se trimit la: artmediaeventsstudio@gmail.com până la data de 07.02.2023, ora 23:59.

Finanțare:

 • Se vor asigura onorarii pentru artiștii selectați în cadrul expoziției.
 • Organizatorii își rezervă dreptul de a opera modificări ale datelor evenimentelor.

Mai multe despre proiect:

Proiectul ”Lockout Stereotypes” abordează problemele de natură discriminatorie în raport cu fetele și femeile rome, care sunt dublu discriminate, pe criterii etnice și de gen. Include practici curatoriale și de producție inovatoare, propune atât activități de educație culturală, cercetare și producție artistică cu rol de empowerment, creștere a gradului de conștientizare publică, încredere și stimă de sine, cât și produse culturale noi (carte ilustrată, obiecte de design creativ), promovând astfel diversitatea și tradițiile culturii rome în rândul comunității și al unui public extins din România și Norvegia.

Expoziția va fi prezentată la Ploiești și București în primăvara lui 2023, având prevăzută și o versiune digitală adaptată mediului educațional din școlile partenere din Ploiești, cu introduceri audio-video explicative .


Producător: Asociația AMES – Art Media Events Studio

Parteneri: Asociația 4Culture, Fundația Fiksdal Dans

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii pe www.ro-cultura.ro.

Lockout Stereotypes

Ne bucurăm să anunțam un nou proiect coordonat de AMES – Art Media Events Studio: Lockout Stereotypes.


Proiectul Lockout Stereotypes vine în continuarea activităților și a proiectelor dedicate tinerilor și elevilor realizate de Asociația Art Media Events Studio – AMES. Din dorința de formare și educare asociația urmărește, prin dezvoltarea acestui proiect, susținerea fetelor și femeilor de etnie romă din comunitățile din Ploiești. La baza acestui proiect va sta motivația de combatere a dublei discriminări cu care acestea se confruntă sistematic (criterii etnice și de gen), prin realizarea de activități culturale, al căror scop este de a valorifica cultura romă în afara stereotipurilor atribuite.

Lockout Stereotypes își propune să expună social și istoric formele de opresiune și discriminare la adresa femeilor rome, iar prin intermediul evenimentelor culturale realizate (expoziție, tururi ghidate, dezbateri, producții și ateliere de teatru și performance) să combată stereotipurile legate de profesiile cultural-artistice asociate femeilor din comunităților rome. Promovarea și expunerea discuțiilor din cadrul expoziției și atelierelor de lucru urmărește lărgirea dialogului între publicul larg și comunitățile rome, cu scopul de a educa și forma un spațiu de manifestare culturală sigur pentru femei. 

Folosind practici curatoriale, cooperare bilaterală și susținerea producției artistice inovatoare, se dorește asigurarea unui forme de suport și educație  ce au ca scop motivarea femeilor rome de a-și finaliza studiile și de a urma o carieră profesională. Tinerele care vor participa în cadrul proiectului vor învăța să își dezvolte proiecte personale ce țin de sfera artelor performative și vizuale, rezultatele fiind promovate către publicul larg din România și Norvegia.

Vom asigura creșterea gradului de conștientizare publică asupra stereotipurilor și discriminărilor etnice și de gen prin susținerea diversității și a tradițiilor culturii rome. Acest lucru se va materializa prin: realizare producției de obiecte/produse artistice de către artiștii care abordează tematici conexe proiectului, tipărirea unei cărți de ilustrație trilingvă (romani – română – engleză), realizarea de dezbateri publice cu invitați specializați în istoria și cultura romani.

Lockout Stereotypes este un proiect de cooperare România – Norvegia, coordonat de Asociația Art Media Events Studio (Ploiești), cu participarea Asociației 4Culture (București) și a Fundației Fiksdal Dans (Oslo) ce se va derula în perioada  septembrie 2022 – aprilie 2024 în orașele Ploiești și București. 

Descoperă cele 3 componente principale: LOCKOUT. Cum scăpăm de etichetări?  |  Profesii și stereotipuri. Educație și cultură pentru fetele și femeile rome  |  Un viitor care încurajează femeile rome!

Valoarea finanțării nerambursabile (85% Grant SEE și 15% bugetul național) este de 977.013 lei (197,699.87 euro).

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii pe www.ro-cultura.ro.

Interogând digitalul – laboratoare open source – dedicate elevilor de liceu

Realitatea tinerilor influențată de mediile digitale. Forme noi de abordare educațională

Asociația Art Media Events Studio – AMES în parteneriat cu WASP Studios a realizat în perioada septembrie – octombrie o serie de ateliere open source dedicate elevilor de liceu. Aceste ateliere au avut loc prin intermediul partenerilor: Liceului Tehnologic “Sf. Apostol Andrei” din Ploiești, Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia și la Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch din Brașov. Echipa artistică care a coordonat atelierele este formată din: Bobi Pricop, regizor, Andrei Dosa, dramaturg, Oana Micu, scenograf competențe pe modelaj 3D, curatoarea Andreea Capitanescu și echipa artistică a asociației, Mihai Trasnea, Mara Nedelcu, Mihnea Toma, Marian Dumitru, Silviu Neagoe, Pedro Aurelian Gafei.

Mediul digital și trăirea în spațiul virtual sunt în prezent elemente ce nu mai țin de un posibil viitor îndepărtat, ci elemente ce au schimbat contextul paradigmei de conviețuire actual. Aceste medii de socializare reprezintă realități predominante pentru generațiile de adolescenți care au început să își dezvolte abilitățile de socializare, educație și interacțiune prin intermediul diferitelor platforme. 

Cu toate că tendința generalistă, atunci când vorbim despre impactul digitalizării și mediului virtual, este una negativă, prin intermediul proiectului ”Interogând digitalul”, am căutat să să descoperim maniere noi prin care să folosim aceste ”lumi” cu scopuri educaționale. Am căutat răspunsuri plecând de la întrebările: Cum pot fi tinerii activați, prin intermediul scenei digitale, și cum poate arta contribui la rafinarea, utilizarea, întrebuințarea acesteia în scopuri umanitare sau în schimbări pozitive în societate?

Utilizând metode interdisciplinare am oferit tinerilor posibilitatea de a intra în dialog cu artiști, de a descoperi și acumula noi perspective de cunoaștere, abordând astfel și tema sănătății mintale în rândul tinerilor. Obiectivele atelierelor a fost familiarizarea participanților cu arta contemporană prin exerciții practice, creații colective digitale, ateliere-laborator. O prioritate a atelierelor a fost și descoperirea și încurajarea abilităților creative ale participanților, sustinerea capacităților acestora și implicarea lor în viitor în demersuri ce vizează o mai buna cunoaștere și înțelegere a folosirii noilor mijloace de comunicare și exprimare digitală. 

Pe de altă parte, echipa de artiști tineri are oportunitatea de a aplica tehnici de lucru actuale în vederea unei intervenții interdisciplinare care să ajute la conștientizarea importanței sănătății mintale și la dezvoltarea empatiei și spiritului civic. 

Ca urmare a acestor ateliere, regizorul Bobi Pricop prezintă observațiile realizate. Liceele gazdă au fost încântate de propunerea organizatorilor, iar profesorii au fost deschiși și receptivi la temele propuse, dorind și ei să afle cât mai multe despre componenta digitală ca sursă de interactivitate educațională: 

”În cadrul proiectului, am beneficiat extrem de mult de implicarea cadrelor didactice, interesate să descopere platforme alternative de educație, care apelează la tehnologie pentru a adresa într-un mod extrem de autentic realități sociale acute: relația dintre lumea virtuală și realitate, izolare, bullying, violență etc. Pe de altă parte, proiectul deschide și o conversație despre relevanța anumitor tipuri de pedagogii sau programe școlare în momentul actual, expunându-i pe profesori la noile tehnologii și realități virtuale pe care liceenii le navighează uneori cu mai multă ușurință decât realitățile concrete de fiecare zi. Astfel că a fost o relație de colaborare și de comunicare, din care au avut de învățat și profesorii, mai ales cum să se adapteze la nevoile educaționale ale unei generații cu hiper-competențe digitale.” – Bobi Pricop

Aspectele, legate de relaționare interumană în situații de vulnerabilitate colectivă au reprezentat o dificultate incipientă în cadrul atelierelor. Dar prin exerciții ce activau creativitatea și dinamica de grup, elevii au început să fie deschiși și să dorească să interacționeze într-o dinamică, prezentă și reală: 


”Reacțiile participanților au fost extrem de diferite, deoarece atelierele presupuneau asumarea unui tip de vulnerabilitate, de accesare a emoțiilor, de conectare cu sine și celălalt, prin intermediul tehnologiei. De obicei, tehnologia presupune un efect de distanțare. Dar pe noi ne-a interesat să folosim tehnologia ca instrument de conectare. Față de senzația de siguranță pe care o oferă un ecran, de data asta ei performau, reacționau, improvizau și inventau în unei situați ipotetice, departe de realitatea lor cotidiană. Și au fost nevoiți să depășească niște frici, să iasă din zona în care se simțeau confortabil și să descopere niște lucruri noi despre ei și lumea din jur. A fost o explorare fascinantă, chiar dacă nu mereu ușor de gestionat.” –  Bobi Pricop

Cu toate că experiența din cadrul atelierelor, le-a atras atenția elevilor, spațiul virtual rămâne în continuare mediul preferat de aceștia. Trebuie să înțelegem că lumea digitală și realitatea virtuală fac parte din viața tinerilor, iar automat orice stimul educațional este privit cu un mult mai mare interes comparativ cu modurile tradiționale de educație formală. 

Ei fac parte dintr-o generație pentru care delimitarea dintre real și virtual este destul de flexibilă, sunt granițe fluide, care se întrepătrund. Și consider că orice abordare educațională trebuie să țină cont de aceste aspecte, trebuie să le îmbine, să caute să se adapteze la peisajul emoțional, mental și social al oamenilor cărora li se adresează. Pentru tinerii de azi, experiențele digitale sunt parte din realitate, așa că mi se pare necesar să fie parte și din educație, e esențial ca educația să reflecte interesele, preocupările, pasiunile liceenilor, să fie parte din conversație, nu o zonă separată, izolată de existența lor de zi cu zi. Așa că da, cred că tinerii sunt mai predispuși să reacționeze la stimuli digitali în cadrul educației, pentru că sunt mai aproape de modul lor de a funcționa și de a relaționa în și cu lumea, în general.”  –  Bobi Pricop 

Un element central pe baza căruia am căutat să ne fundamentam cercetarea în cadrul atelierelor open source, a fost munca și colaborarea în echipă. Cum impactează trăirea digitală interacțiunile colective? Sunt percepute forme de izolare socială? Se limitează empatia în interacțiunile interumane? Care sunt trăirile principare resințite în cadrul activităților de grup deschise?

”Vulnerabilitatea pe care o presupune un atelier de tip open source nu este întotdeauna comodă, dar pe noi ne-a interesat să construim un spațiu sigur, în care ei să simtă că se pot exprima. Expunerea permanentă pe rețelele de socializare presupune și o mulțime de reacții, dar de data asta feedback-ul era direct, nemediat și evident că acest lucru a trebuit interogat și observat, a fost necesară o discuție permanentă, despre frici, bariere, limite auto-impuse, teama de bullying, etc., iar asta a reprezentat o componentă esențială a atelierelor: această conștientizare și somatizare a propriilor emoții, deschiderea către ceilalți, cunoașterea și acceptarea de sine, relația cu corpurile noastre ca instrumente de performing și spațiul, mental și fizic, pe care-l ocupăm. Marea provocare a acestor ateliere este să creeze această relație vulnerabilă de deschidere față de emoțiile pe care de multe ori nu știm să le explicăm sau să le gestionăm. Iar făcând asta prin tehnologie, este mai ușor să creăm acea zonă de siguranță, în care presiunea să nu fie atât de mare.” –  Bobi Pricop. 

Credem că prin acest prim proiect de cercetare prin ateliere tip open source deschidem o nouă etapă de interacțiune cu noile generații. Descoperim astfel, noi forme de dialog și modalități de educație, benefice și creative pentru elevi. 

Cercetările și activitatea Asociației Art Media Events Studio – AMES caută să ajute și se ofere ghidaj atât părinților, cadrelor didactice, dar mai ales elevilor aflați în etapele de evoluție către maturitate.

________________________

Producție: Art Media Events Studio – AMES // Co-producție: WASP Studios

Parteneri: Liceului Tehnologic “Sf. Apostol Andrei” din Ploiești, Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch din Brașov

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Teritorii și granițe digitale // Experiență VR // Brașov

????????? ?̦? ??????̦? ???????? // ?????????̦?̆ ?? // ????̦??

Prezentare experiență VR – teatru digital, 17 – 25.11.2022 , 10:00 -15:00 (durată interacțiune individuală: 15min.)
Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch din Brașov

??:?? – ??????̦?? ?? ??????? ?? ???????̆????? ?̦? ?????? ?????????̆ a proiectului

?????? ?????????̆:
Bobi Pricop, regizor
Andrei Dosa, dramaturg
Oana Micu, scenograf competente pe modelaj 3D
Edi Gabia, muzician/coregraf
Filip Stoica, performer
Dragoș Dogioiu, artist Unreal Engine/Unity
Andreea Căpitănescu, curator/director artistic proiect

_________________________________

Elevii din Brașov sunt invitați în perioada 17 – 25 noiembrie la Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch, pentru cea de a doua etapă a proiectului ”Teritorii și granițe digitale”. Experiența VR propusă de către asociația Art Media Events Studio – AMES în parteneriat cu WASP Studios și de către echipa artistică, etapă ce vine în concluzionarea atelierelor de cercetare realizate cu elevii liceului în luna octombrie, 2022. Deschiderea evenimentului este marcată și de o discuție între organizatori și echipa artistică, ce va avea loc, joi 17 noiembrie ora 10:00.

În cadrul acestui eveniment sunt invitați zilnic 60 de elevi din clasele IX – XII, care pot relaționa cu experiența imersivă în grupuri de 3 persoane sub supravegherea echipei artistice. Echipa o să ofere ghidaj participanților, iar după cele 15 min, vor avea o sesiune de discuții și dezbateri pe baza experienței.

”Teritorii și granițe digitale” este un proiect artistic, teatral & digital, adresat adolescenților, care-și propune explorarea unor noi forme de exprimare, de conștientizare și de relaționare, pentru o mai bună înțelegere a legăturii dintre senzațiile fizice și emoțiile noastre, dintre realitate și percepție.

Prima parte a proiectului – atelier laborator, s-a bazat pe exerciții de conștientizare a corpului, atât ca instrument performativ, dar mai ales în relație cu senzațiile, traumele și anxietățile noastre. Ca element esențial în înțelegerea și procesarea emoțiilor, acest atelier a căutat să descopere modul în care ne raportăm la realitatea corpului nostru, la interacțiunea cu mediul, senzațiile de siguranță ori disconfort, reacțiile și răspunsurile noastre la diferiți stimuli.

Cea de-a doua componentă este una digitală ce presupune participarea individuală, la un alt tip de exercițiu: corpul-avatar, perceput într-o realitate virtuală, printr-un experiment VR. Fiecare dintre adolescenți va pătrunde în lumea unui joc video, în care va „juca”, pe rând, rolul de victimă, agresor și martor al unui act de violență.

”Ne dorim să descoperim modul în care o astfel de „identificare” ne face să ne raportăm la un tip de cruzime care devine, uneori, în jocurile video o formă de relaxare, de divertisment, fără consecințe sau dileme morale. Iar noi vrem să investigăm granița aceasta fragilă și extrem de interesantă dintre realitate și spațiul virtual, și modul în care se face disocierea între cel care joacă și avatarul său.

E un exercițiu interesant și o explorare fascinantă a prezenței, din mai multe ipostaze, în cadrul comunității, în sine, în lumea virtuală; o chestionare curioasă și sănătoasă a minții și corpului, prin intervenții și creații situate în zona de intersecție dintre artă și tehnologie.” Bobi Pricop, regizor
___________________________

Producție: Art Media Events Studio – AMES // Co-producție: WASP Studios

Partener: Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch din Brașov

Proiect finanțat de Primăria Municipiului Brașov

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă

Teritorii și granițe digitale // Experiență VR // Sinaia

????????? ?̦? ??????̦? ???????? // ?????????̦?̆ ?? // ??????

Prezentare experiență VR – teatru digital, 16.11.2022 , 10:00 -15:00 (durată interacțiune individuală: 15min.)
Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia

?????? ?????????̆:
Bobi Pricop, regizor
Andrei Dosa, dramaturg
Oana Micu, scenograf competente pe modelaj 3D
Edi Gabia, muzician/coregraf
Filip Stoica, performer
Dragoș Dogioiu, specialist/developer Unreal Engine/Unity
_________________________________

Cea de a doua etapă parte din proiectul ”Teritorii și granițe digitale”, se poate experimenta în Sinaia, pe data de 16 noiembrie la Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia. Experiența VR propusă de către asociația Art Media Events Studio – AMES în parteneriat cu WASP Studios și de către echipa artistică, vine în concluzionarea atelierelor de cercetare realizate cu elevii liceului Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia în luna octombrie, 2022.

În cadrul acestui eveniment sunt invitații 60 de elevi din clasele IX – XII, care pot relaționa cu experiența imersivă în grupuri de 3 persoane sub supravegherea echipei artistice. Echipa o să ofere ghidaj participanților, iar după cele 15 min, vor avea o sesiune de discuții și dezbateri pe baza experienței.

”Teritorii și granițe digitale” este un proiect artistic, teatral & digital, adresat adolescenților, care-și propune explorarea unor noi forme de exprimare, de conștientizare și de relaționare, pentru o mai bună înțelegere a legăturii dintre senzațiile fizice și emoțiile noastre, dintre realitate și percepție.

Prima parte a proiectului – atelier laborator, s-a bazat pe exerciții de conștientizare a corpului, atât ca instrument performativ, dar mai ales în relație cu senzațiile, traumele și anxietățile noastre. Ca element esențial în înțelegerea și procesarea emoțiilor, acest atelier a căutat să descopere modul în care ne raportăm la realitatea corpului nostru, la interacțiunea cu mediul, senzațiile de siguranță ori disconfort, reacțiile și răspunsurile noastre la diferiți stimuli.

Cea de-a doua componentă este una digitală ce presupune participarea individuală, la un alt tip de exercițiu: corpul-avatar, perceput într-o realitate virtuală, printr-un experiment VR. Fiecare dintre adolescenți va pătrunde în lumea unui joc video, în care va „juca”, pe rând, rolul de victimă, agresor și martor al unui act de violență.

”Ne dorim să descoperim modul în care o astfel de „identificare” ne face să ne raportăm la un tip de cruzime care devine, uneori, în jocurile video o formă de relaxare, de divertisment, fără consecințe sau dileme morale. Iar noi vrem să investigăm granița asta fragilă și extrem de interesantă dintre realitate și spațiul virtual, și modul în care se face disocierea între cel care joacă și avatarul său.

E un exercițiu interesant și o explorare fascinantă a prezenței, din mai multe ipostaze, în cadrul comunității, în sine, în lumea virtuală; o chestionare curioasă și sănătoasă a minții și corpului, prin intervenții și creații situate în zona de intersecție dintre artă și tehnologie.” Bobi Pricop, regizor

___________________________

Producție: Art Media Events Studio – AMES // Co-producție: WASP Studios

Parteneri: Liceului Tehnologic “Sf. Apostol Andrei” din Ploiești, Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch din Brașov

Proiect finanțat de Primăria Municipiului Brașov

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă

Teritorii și granițe digitale // Experiență VR // Ploiești

Prezentare experiență VR – teatru digital, 15.11.2022, 10:00 -15:00 (durată interacțiune individuală: 15min.)

Liceului Tehnologic “Sf. Apostol Andrei” din Ploiești

?????? ?????????̆: 

 • Bobi Pricop, regizor
 • Andrei Dosa, dramaturg
 • Oana Micu, scenograf competente pe modelaj 3D 
 • Edi Gabia, muzician/coregraf
 • Filip Stoica, performer 
 • Dragoș Dogioiu, specialist/developer Unreal Engine/Unity 

_________________________________

Proiectul ”Teritorii și granițe digitale” se reîntoarce la liceul parter Tehnologic “Sf. Apostol Andrei” din Ploiești. Experiența VR propusă de către asociația Art Media Events Studio – AMES în parteneriat cu WASP Studios și de către echipa artistică, vine în concluzionarea atelierelor de cercetare realizate cu elevii liceului în luna octombrie, 2022. 

În cadrul acestui eveniment sunt invitații 60 de elevi din clasele IX – XII, care pot relaționa cu experiența imersivă în grupuri de 3 persoane sub supravegherea echipei artistice. Echipa o să ofere ghidaj participanților, iar după cele 15 min, vor avea o sesiune de discuții și dezbateri pe baza experienței. 

”Teritorii și granițe digitale” este un proiect artistic, teatral & digital, adresat adolescenților, care-și propune explorarea unor noi forme de exprimare, de conștientizare și de relaționare, pentru o mai bună înțelegere a legăturii dintre senzațiile fizice și emoțiile noastre, dintre realitate și percepție. 

Prima parte a proiectului – atelier laborator, s-a bazat pe exerciții de conștientizare a corpului, atât ca instrument performativ, dar mai ales în relație cu senzațiile, traumele și anxietățile noastre. Ca element esențial în înțelegerea și procesarea emoțiilor, acest atelier a căutat să descopere modul în care ne raportăm la realitatea corpului nostru, la interacțiunea cu mediul, senzațiile de siguranță ori disconfort, reacțiile și răspunsurile noastre la diferiți stimuli. 

Cea de-a doua componentă este una digitală ce presupune participarea individuală, la un alt tip de exercițiu: corpul-avatar, perceput într-o realitate virtuală, printr-un experiment VR. Fiecare dintre adolescenți va pătrunde în lumea unui joc video, în care va „juca”, pe rând, rolul de victimă, agresor și martor al unui act de violență. 

”Ne dorim să descoperim modul în care o astfel de „identificare” ne face să ne raportăm la un tip de cruzime care devine, uneori, în jocurile video o formă de relaxare, de divertisment, fără consecințe sau dileme morale. Iar noi vrem să investigăm granița asta fragilă și extrem de interesantă dintre realitate și spațiul virtual, și modul în care se face disocierea între cel care joacă și avatarul său. 

E un exercițiu interesant și o explorare fascinantă a prezenței, din mai multe ipostaze, în cadrul comunității, în sine, în lumea virtuală; o chestionare curioasă și sănătoasă a minții și corpului, prin intervenții și creații situate în zona de intersecție dintre artă și tehnologie.” Bobi Pricop, regizor

___________________________

Producție: Art Media Events Studio – AMES // Co-producție: WASP Studios

Parteneri: Liceului Tehnologic “Sf. Apostol Andrei” din Ploiești, Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch din Brașov

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Încep activitățile în cadrul proiectului ”Teritorii și granițe digitale”

Un proiect artistic, teatral & digital, adresat adolescenților, care-și propune explorarea unor noi forme de exprimare și de conștientizare a emoțiilor

Asociația Art Media Events Studio – AMES în parteneriat cu WASP Studios demarează primele ateliere din cadrul proiectului ”Teritorii și granițe digitale”. Pe data de 7 octombrie vor avea loc la Liceului Tehnologic “Sf. Apostol Andrei” din Ploiești, iar în perioada 17 – 21 octombrie la Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia și la Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch din Brașov ateliere-laborator care investighează exprimarea teatrală, cu potențial generator de inițiative civice, noi perspective și idei creative asupra lumii digitale și a efectelor acesteia asupra tuturor utilizatorilor, în special, a copiilor și adolescenților.

Echipa artistică formată din Bobi Pricop, regizor, Andrei Dosa, dramaturg, Oana Micu, scenograf competente pe modelaj 3D și Edi Gabia – muzician/coregraf, Filip Stoica – performer, Dragoș Dogioiu, specialist/developer Unreal Engine/Unity,pornește de la tematici legate de sănătatea mintală, modul în care au fost afectate interacțiunile umane în perioada pandemiei și dilemele etice care pot apărea atât în interacțiunea cu mediul digital, cât și în desensitivizarea tinerilor prin expunerea la o cantitate exhaustivă de un astfel de conținut, proiectul își propune să utilizeze noi metode pentru a ajunge la publicul tânăr, prin intermediul unei experiențe directe (jocurile video) și complete interactive (VR). 

În cadrul proiectului vor exista două experiențe – un atelier coordonat de muzicianul și coregraful Eduard Gabia, de conștientizare a corpului, atât ca instrument performativ, dar mai ales în relație cu senzațiile, traumele și anxietățile noastre. Ca element esențial în înțelegerea și procesarea emoțiilor, acest atelier caută să descopere modul în care ne raportăm la realitatea corpului nostru, la interacțiunea cu mediul, senzațiile de siguranță ori disconfort, reacțiile și răspunsurile noastre la diferiți stimuli. 

Iar, cea de-a doua componentă va fi una digitală și va presupune participarea individuală, la un alt tip de exercițiu: corpul-avatar, perceput într-o realitate virtuală, printr-un experiment VR. Fiecare dintre adolescenți va pătrunde în lumea unui joc video, în care va „juca”, pe rând, rolul de victimă, agresor și martor al unui act de violență. 

”Ne dorim să descoperim modul în care o astfel de „identificare” ne face să ne raportăm la un tip de cruzime care devine, uneori, în jocurile video o formă de relaxare, de divertisment, fără consecințe sau dileme morale.” 

Activitatea de cercetare realizată în cadrul acestor ateliere va fi transformată într-o piesă de teatru digitală ce va fi prezentată publicului în cadrul liceelor partenere în luna noiembrie. 

__________________________

Producție: Art Media Events Studio – AMES

Co-producție: WASP Studios

Parteneri: Liceului Tehnologic “Sf. Apostol Andrei” din Ploiești, Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch din Brașov

Proiect finanțat de Primăria Municipiului Brașov

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

REFLECT. REACT. PLAY.

REFLECT. REACT. PLAY. este un proiect de teatru educațional inițiat de Asociația Art Media Events Studio, prin care se propune susținerea creației artistice contemporane în domeniul teatrului, explorarea unor noi forme de exprimare teatrală, cu potențial generator de inițiative civice în rândul publicului tânăr, accesarea unor perspective și idei creative asupra orașului și comunității.

Proiectul s-a desfășurat în Sinaia, București și mediul online, având 3 etape de implementare:

Prima etapă a reprezentat analiza unor discursuri ale unor personalități publice precum Greta Thunberg, Barack Obama, Martin Luther King, Charlie Chaplin (The Great Dictator), având ca temă principală relația tinerilor (15-18 ani) cu problematici ce vizează mediul social urban, afectat de criza climatică, discrepantele sociale în relație cu natura și mediu.

A doua etapă a fost constituită din crearea unor discursuri de către elevii Colegiului “Mihail Cantacuzino” Sinaia, selectați în urma întâlnirilor cu echipa artistică. Aceste discursuri, dezvoltate într-un format laborator 1-1 (artist-elev), pornesc de la probleme identificate la nivel individual și colectiv (bullying, discriminare socială, etnică și de gen) și aduc în atenție modul în care aceste probleme au fost potențate de factorul pandemic și amploarea pe care o pot căpăta în contextul crizei climatice.

A treia etapă constă în reprezentarea acestor discursuri în format video, care vor conține diferite imagini din planul urban local și domestic/personal, și introducerea acestora in mediul digital, web și social media. 

VIDEO

AUDIO

TEXT

REFLECT.REACT.PLAY – text

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, în cadrul Programului ACCES 2021.

Producție: Art Media Events Studio

Co-producție: WASP Studios

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă

Link către postarea anterioară.

REFLECT. REACT. PLAY.

Reflect. React. Play este un proiect de teatru educațional inițiat de Asociația Art Media Events Studio, prin care ne propunem susținerea creației artistice contemporane în domeniul teatrului, explorarea unor noi forme de exprimare teatrală, cu potențial generator de inițiative civice în rândul publicului tânăr, accesarea unor perspective și idei creative asupra orașului și comunității.

Pornind de la tematici legate de mediu, climă, încălzirea globală și poziționarea tinerilor în acest context socio-politic, proiectul include o serie de ateliere-laborator de teatru ce au ca scop dezvoltarea și prezentarea unei noi creații teatrale, prin intermediul căreia participanții, elevi ai Colegiului ”Mihail Cantacuzino” Sinaia, și echipa artistică a proiectului, Flavia Giurgiu, Mihai Trăsnea și Marian Dumitru explorează domeniul artelor performative în strânsă relație cu filmul și arta video.

În data de 20 septembrie 2021, a avut loc prima întâlnire dintre Flavia Giurgiu și elevii Colegiului ”Mihail Cantacuzino” Sinaia, cu rolul de a familiariza participanții unii cu ceilalți și cu modul de lucru abordat și de a purta un dialog deschis despre problemele de mediu locale și poziția elevilor față de acestea.

În data de 22 septembrie 2021, dialogul a continuat alături de Mihai Trăsnea, abordând aceleași problematici, analizând și interpretând discursuri ale unor personalități precum Greta Thunberg sau Barack Obama, prin intermediul artelor performative.

În urma acestor întâlniri, cinci elevi au fost aleși pentru participarea în cadrul unor ateliere-laborator de teatru susținute de echipa artistică a proiectului, având ca rezultat crearea unor momente artistice care să pună în evidență valoarea creativă a fiecăruia.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, în cadrul Programului ACCES 2021.

Producție: Art Media Events Studio

Co-producție: WASP Studios

Despre telefon pe telefon sau cum se mută teatrul pe WhatsApp

Robert Bălan, Flavia Giurgiu, Cinty Ionescu, Carmen Lopăzan și Rolando Matsangos  vă invită luni 9 noiembrie la un proiect artistic pe WhatsApp.  KV P WTSPP este un demers în care spectatorii sunt invitați alături de artiști într-un grup pe această platformă într-un experiment care se va desfășura pe parcursul întregii zile.

Ceea ce inițial trebuia să fie un spectacol despre telefon s-a transformat într-un produs pentru telefon. Documentarea și modul de expunere au fost adaptate pentru platforma WhatsApp iar spectatorii sunt invitați alături de artiști  într-un grup pe această platformă. KV P WTSPP un experiment care se va desfășura pe parcursul întregii zile, demersul nu solicită spectatorilor să fie prezenți la anumite ore exacte pe WhatsApp.

Trebuia să fie un spectacol despre urmărire, despre dependență. Trebuia să fie un spectacol despre cum se fereau părinții noștri de telefon pentru că era ”ascultat” și despre cum dăm acum, de bunăvoie, și 1000 de euro pe un device care  ne monitorizează fiecare mișcare și ne procesează fiecare cuvințel. Când s-au deschis teatrele am zis ”Ura în sfârșit lucrăm și noi la ceva față în față”. Dar cum minunea n-a durat decât o lună,  suntem obligați să facem iar un ceva online. Făcut Zoom deja – nu mai suport-, podcast făcut (și mai am altele în plan) așa că am decis să ducem ”Ceva-ul” pe Whatsapp. Pân’ la urmă e mișto să vorbim despre telefon prin telefon. WhatsApp rules! Sau?”. (Robert Bălan)

Așadar: ”Bine ați venit în Comunitatea ”Ceva pe WhatsApp”! Sunteți printre spectatorii norocoși care fac parte din primul grup de acest fel. Echipa noastră se va strădui să vă ofere o experiență unică cât mai plăcută! Pentru a vă alătura grupului accesați linkul următor: https://chat.whatsapp.com/KOk5toZoWsK57OpfWeIRAu

► KV P WTSPP ► https://fb.me/e/3dXp5olsX

Un Ceva de Robert Bălan, Flavia Giurgiu, Cinty Ionescu, Carmen Lopăzan, Rolando Matsangos.

KV P WTSPP a fost dezvoltat în cadrul proiectului cultural Eu, telefonul, produs de Asociația Art Media Events Studio.

Proiectul cultural este co -finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: WASP Studios, Liceul Tehnologic de Servicii “Sf. Apostol Andrei” Ploiești, Colegiul Mihail Cantacuzino Sinaia

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Arta, Zeppelin, feeder.ro, IQads, România Pozitivă, Designist

2020

În curând ne revedem cu eroii noștri – elevi ai liceelor din Ploiești și Sinaia! Împreună, în siguranță, vom recrea un ????̦?? ?? ?????? ???? ????̆, în cadrul unor dezbateri, ateliere și intervenții culturale!

SPAȚIU DE DIALOG PRIN ARTĂ este un nou proiect organizat de Asociația Art Media Events și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Spațiu de dialog prin artă este un proiect de interventie culturala ce isi propune sa  evidentieze  rolul  artei in  promovarea dialogului intercultural, toleranta, drepturile omului si coeziunea sociala, prin promovarea artistilor tineri in curs de dezvoltare      intr-o varietate de discipline artistice, si a caror arta este implicata social si politic, si trateaza probleme precum  rasism,  discriminare, xenofobie, homofobie, instigare la ura.

Proiectul cuprinde trei tipuri de activitati – dezbateri, ateliere si expozitii, acestea urmarind in special dezvoltarea publicului tanar    prin intermediul artelor spectacolului, muzicii si artelor vizuale, introducerea in randul tinerilor cu varste intre 12-19 ani a unor abordari multidisciplinare, sprijinirea creatiilor realizate de catre tinerii artisti care intervin activ in spatiul urban si promovarea acestora in randul publicului larg. Proiectul se va desfasura in parteneriat cu Filarmonica Paul Constantinescu, Centrul Cultural Județean Biblioteca Nicolae Iorga, Colegiul National Ion Luca Caragiale, Liceul Tehnologic si de Servicii Sf. Apostol Andrei – din Ploiești, Colegiul Mihail Cantacuzino Sinaia, WASP Studios – București.

Primele interventii se vor desfasura in saptamana 5 – 9 octombrie, la Ploiesti si Sinaia, unde vor participa artisti invitati la un dialog deschis cu liceenii prin intermediul artelor performative. Studio Super:Serios vor deschide seriile de intalniri prin interventii on-site, propunand tinerilor sa experimenteze joc performativ – un boardgame la scara umana, care  explorează interacțiunea urbană și modurile în care ne apropiem și ne distanțăm în contextul orașului.

2019

In  anul 2019, Asociatia Art Media Events Studio a derulat ateliere si dezbateri pe tema fenomenului de “bullying”, invitand 60 de elevi cu varste intre 12-16 ani sa participe la discutii, astfel cautand sa infirme miturile privind existenta preponderenta a “Bullying” doar in grupuri sociale restranse. Prin exercitii de improvizatie, jocuri si schimburi de opinii, participantii sunt pusi la curent cu adevaratele fatete ale fenomenului.

Activitatile proiectului au inclus: dezbateri, ateliere, atat in spatii culturale partenere, cat si in cadrul liceelor din Ploiesti.

Astfel, Asociatia ART MEDIA EVENTS STUDIO a organizat:

– 3 dezbateri publice in Ploiesti, la Centrul Judetean de Cultura Prahova – Biblioteca Judeteana Nicolae Iorga din Ploiesti, la Colegiul National I.L.Caragiale, iar in Bucuresti, la WASP – Working Art Space and Production

– realizarea si prezentarea a 2 scurte spectacole multimedia, in urma unor ateliere cu 30 de elevi ai liceelor Colegiul National I.L.Caragiale, la Liceul Tehnologic de Servicii „Sf. Apostol Andrei”, din Ploiesti.

Activitatile s-au organizat in cadrul Colegiului National “Ion Luca Caragiale” Ploiesti, Liceului Tehnologic de Servicii “Sf. Apostol Andrei” Ploiesti, Centrul Judetean de Cultura Prahova – Biblioteca Judeteana Nicolae Iorga din Ploiesti si WASP Working Art Space and Production Bucuresti.

Monitorizarea a fost realizata de catre echipa proiectului prin dialogul cu participantii si mentorii invitati, prin verificarea indicatorilor stabiliti, prin evaluarea continua a rezultatelor fiecarei etape din proiect si managementul echipei.

Asociatia Art Media Events Studio, in colaborare cu partenerii sai, a sustinut si dezvoltat spiritul creativ si dorinta de inovatie in randul tinerilor, valorile bazate pe dialogul intercultural, toleranta, drepturile omului si coeziunea sociala. Printr-o echipa formata din apreciati artisti, curatori si manageri romani, cu experienta in derularea unor proiecte similare anterioare, proiectul s-a plasat ca o necesitate in demersul de dezvoltare a unor audiente noi pentru arta        contemporana.